Het verhaal van jullie fotograaf

Omdat ik mij er heel bewust van ben dat ik als trouwfotograaf in heel een erg intieme setting werk en jullie mij ook dichtbij laten op

jullie mooiste dag vind ik het leuk om ook wat met jullie te delen over mij zodat jullie een beetje weten wie er straks jullie bruiloft

komt fotograferen.

Foto: Donna van Stockum

 

Voor zover ik me kan herinneren ben ik vanaf klein af aan altijd al bezig geweest met de mooie dingen om me heen.

ALLES was mooi en ik moest overal en altijd mijn ogen en handjes de kost geven, zien, voelen, ruiken! Kleuren, texturen, posters mijn eigen tekeningen ik kon er uren en uren mee zoet zijn.

 

Vooral tekenen en schilderen had mijn volle aandacht. Ik herinner mij nog heel goed dat ik rond mijn vijfde jaar een periode heb gehad dat ik geobsedeerd was van het tekenen van mooie vrouwen in grote jurken met hartjes en sluiers.

Op dat moment niet geheel bewust van wat ik toen tekende. hield ik op school vaak trots mijn creaties op papier in de lucht terwijl ik zei; 

'Als ik later groot ben ga ik heel veel mensen blij maken met mijn kunstwerken want ik word kunstenaar.' 

Grote uitspraken voor een kleine kleuter maar het is toch werkelijkheid geworden! Wat een kleuterwijsheid hè ;) Wie had kunnen denken dat ik inderdaad jaren later te maken zou krijgen met de verschijningen uit mijn kindertekeningen... wauw!

 

Voor alsnog was ik destijds en vele jaren later de enige die die droom bleef najagen de docenten en mijn ouders vonden het maar niets...zij zagen mij liever met mijn neus in de studie boeken waar ik echt TOTAAL net geknipt voor ben! Ik ben een rasechte autodidact, kijken, onderzoeken, doen, leren en beheersen ... 

 

Omdat ik een artistiek dromerig kind was besloot mijn moeder om me na de basisschool op de Vrije school te plaatsen, zodat ik mij daar volledig kon ontplooien tot een nog creatievere geest dan ik al was. Dat was een schot in de roos! Wat een heerlijke tijd was dat.

Ik wilde heel graag naar de kunst academie na deze periode maar besefte gauw dat daar heel erg weinig kansen lagen op een goede baan in de toekomst dus ik besloot om een leraren opleiding te doen die ik helaas niet heb afgemaakt omdat ik me in mijn vrijheid beperkt voelde. Dit ook wel een beetje onder druk van mijn ouders die niet zo blij waren met mijn 'vage artistieke neigingen'.

 

Na een hoop losse goedbetaalde baantjes waar ik veel vrijheid kreeg omdat ik een werkpaard ben merkte ik dat ik niet gelukkig werd als ik mijn artistieke kant niet kon inzetten. Gelukkig ontdekte ik de digitale camera die toen net in opkomst was er ging een wereld voor me open ... ik at, sliep en droomde fotografie ...  

Vanaf dát moment wist ik het ... ik word FOTOGRAAF! Mijn ouders vonden dat destijds nog STEEDS geen goed idee ...daar kwam gelukkig verandering in toen ik het wat serieuzer ging aanpakken en voor het werken in een gespecialiseerde omgeving koos.

Na heel veel oefenen ging ik in 2009 in een foto vakzaak werken waar ik de fijne kneepjes van het vak leerde, geloof me ik heb er heel hard voor moeten bikkelen niets kwam vanzelf. Ik kreeg regelmatig op mijn donder als mijn foto's niet scherp waren en de kritieken waren fors maar wel altijd goed onderbouwd. 

 

Na enkele jaren in het luchtkasteel 'Fashion fotografie' te hebben gezeten besloot ik het roer om te gooien en te kiezen voor ECHTE mensen, ECHTE emoties en ECHTE gebeurtenissen ... bruidsfotografie was en IS de beste stap die ik ooit heb kunnen nemen... het heeft mij een beter mens gemaakt en tot op de dag van vandaag doet het dat nog steeds.

''Is er nog iets dat je graag over mij wilt weten stuur me dan gerust een berichtje.''