· 

REGEN op je bruiloft! Wat nu?! | Trouwen in de regen

Misschien heb je je wel maanden verheugd op een mooie droge zonnige dag met een strak blauwe lucht en wat zon maar als dan eindelijk jullie grote dag is aangebroken pakken dikke wolken zich samen en is jullie dag gehuld in het donker en stromende regen.

Voor sommigen is dé ultieme nachtmerrie of op z,n minst het laatste waar je op had gehoopt.

 

Als je mij hebt geboekt als jouw trouwfotograaf zal ik je laten zien dat er ook voordelen zitten aan een regenachtige dag.

'Ja maar hoe is dat dan weer mogelijk' hoor ik je al denken... 

 

Hieronder vind je wat voordelen en tips...

Wat je moet weten als je gaat trouwen op een regen achtige dag

Graag deel ik enkele ervaringen met jullie die ik heb opgedaan tijdens bruiloften op regenachtige dagen.

 

* Het klinkt afgezaagd maar het is in veel gevallen WEL waar NA regen komt zonneschijn! In 90 procent van de gevallen trekt het bij of kun je tussen de regen buien door glippen.

* Een goed fotograaf laat jou vergeten dat er een probleem is maar denkt in oplossingen en wordt hierdoor nog creatiever.

*Wist je een goed trouwfotograaf veel meer trucs met licht uit kan halen bij regen en donkere dagen, dit geeft bijzondere effecten.

* Zo samen onder die paraplu kan het toch best knus zijn vind je niet.

* Als halverwege de dag de zon dan toch eindelijk doorbreekt ben je meestal al gauw weer vergeten dat het heeft geregend en geniet je extra van het mooie zonlicht en kan jullie dag alsnog niet meer stuk.

Handige tips bij regen op je trouwdag

We kunnen het weer niet veranderen maar je kunt je natuurlijk wel zo goed mogelijk voorbereiden op jullie grote dag zodat je toch wat beter in je vel zit ALS het ervan komt.

Hieronder wat tips om te zorgen voor minder stress op je bruiloft.

 

* Kies altijd een plan B voor je fotoshoot als je niet de regen in wilt met je fotograaf [een binnen locatie]

* Leg standaard of het nou mooi weer word of niet een doorzichtige paraplu in je trouwauto zo word je nooit onaangenaam verrast!

* Weet je van te voren als dat de kans groot is dan kun je ook gekke regenlaarzen in je trouw auto leggen zodat je gewoon door de plassen en modder kunt lopen. Wist je dat er zelfs  hele mooie trouw regenlaarzen bestaan?

* Wil je wel buiten foto's maken ondanks de regen koop dan een transparant afdekzeil bij de action waar je jurk overheen kunt leggen zo word deze nooit vies.

* Mocht je wel in paniek raken ondanks deze tips vertrouw dan op de beslissingen van jullie trouwfotograaf deze heeft het het beste met jullie voor maar vast ook vaker te maken gehad met regenbuien.

* Ga eens op zoek naar leuke regen foto's met bruidsparen wie weet ga je je wel verheugen op een beetje regen op je bruiloft:)

Reactie schrijven

Commentaren: 0